Τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που θα περιλαμβάνει υπογραφές διμερών συμφωνιών.

Ο κινέζος πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και 14μελή κυβερνητική αντιπροσωπεία, προσγειώθηκε στην Αθήνα όπου τους τους περίμενε το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας, λίγο μετά τις 3.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημίο του Αγνώστου Στρατιώτη, σε σύντομη τελετή.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, στο Μαξίμου ενώ θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ το βράδυ. Το ζεύγος Σαμαρά θα δεξιωθεί την κινεζική αντιπροσωπεία στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου νωρίτερα θα υπάρξει ιδιωτική ξενάγηση προς τιμήν του Λι Κετσιάνγκ

Την Παρασκευή, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, μία κίνηση με ιδιαίτερη σημασία καθώς συμβολοποιεί τη στήριξη των δύο πλευρών στην επιδίωξη της εταιρείας να αποκτήσει το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης. Την ίδια ημέρα, οι κ. Αντ. Σαμαράς και Λι Κετσιάνγκ θα απευθύνουν χαιρετισμό στο φόρουμ «Κίνα - Ελλάδα Ναυτιλία, Επενδύσεις και Εμπόριο», ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος αναμένει, στα μέσα Ιουλίου, να υποδεχθεί και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Ρόδο. 

Τα ζεύγη Σαμαρά και Λι θα αναχωρήσουν, στη συνέχεια, για την Κρήτη, όπου πέραν των περιηγήσεων τουριστικού – ιστορικού χαρακτήρα (πχ. στην Κνωσό) αναζητείται και επίσκεψη που θα σηματοδοτεί τη συνεργασία των δύο πλευρών. 

Στην ατζέντα των επαφών θα είναι το κινεζικό ενδιαφέρον για λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΣΕ και ενέργεια.