Συναγερμός σήμανε γύρω στις 15:00 σήμερα το μεσημέρι στο Πεντάγωνο όταν αξιωματικός του ΓΕΣ εντόπισε μεγάλο βαρύ φάκελο που είχε αποστολέα στέλεχος που υπηρετεί σε νησί και παραλήπτη άλλον αξιωματικό.

Ο φάκελος αυτός θα διακινούνταν μέσω του συστήματος της εσωτερικής αλληλογραφίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Αμέσως ενημέρωσε τους ανωτέρους του. Με πολύ προσοχή ο φάκελος αυτός μεταφέρθηκε εκτός του Πενταγώνου, σε επιλεγμένο χώρο. 

Ταυτόχρονα κλήθηκε η Αστυνομία που κατέφθασε σε λίγα λεπτά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Περιπολικά με τις σειρήνες να ουρλιάζουν «έζωσαν» το Πεντάγωνο. Παράλληλα δόθηκε η εντολή και στο Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκών να σπεύσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά από λίγη ώρα και αφού εντοπίστηκε ο αποστολέας, γνωστοποιούσε στο ΓΕΣ, που είχε «σηκωθεί στο πόδι» ότι έστελνε... καφέ σε φίλη του αξιωματικό. Πρόκειται για έναν επαγγελματία οπλίτη από τη Σάμο, που έστελνε τον καφέ σε μία φίλη, συνάδελφό του, αρχιλοχία στην Κύπρο.

Δεν μάθαμε τελικά αν ήταν... τούρκικος ο καφές ώστε να δικαιολογεί τέτοια κινητοποίηση (!). Πάντως ο εν λόγω αποστολέας-αξιωματικός θα ελεγχθεί καθώς με την εσωτυερική υπηρεσιακή αλληλογραφία έστελνε... ροφήματα.

 

Γ.Κοκ.