current views are: 1

19 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:06

Εισαγγελείς: Τυπική η διαβίβαση της δικογραφίας για τα υποβρύχια στη Βουλή

Σε «σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά ζητήματα Ποινικής Δικαιοσύνης» καλεί να προχωρούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Δημοσίευση 14:06’
αρθρο-newpost

Σε «σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά ζητήματα Ποινικής Δικαιοσύνης» καλεί να προχωρούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σε «σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά ζητήματα Ποινικής Δικαιοσύνης» καλεί να προχωρούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Αφορμή για την ανακοίνωση της Ένωσης αποτέλεσαν, όπως αναφέρεται, «οι δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως “νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών Αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση” για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Ακόμη, η ΕΕΕ αναφέρει ότι για την επίμαχη υπόθεση των υποβρυχίων είχαν υποβληθεί στους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, «από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της από 18.12.2013 συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, που αφορούσαν την υπόθεση των υποβρυχίων».

Οι επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, συνεχίζει η Ένωση, «αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν- από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο- πέραν, βεβαίως, της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από τον νόμο ανακριτικές ενέργειες».

Παράλληλα, η ΕΕΕ επιβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας».

Τέλος, υπενθυμίζει «ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».


σχετικα αρθρα