Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους υπουργούς του τους ζήτησε να είναι μάχιμοι και να εργάζονται 24 ωρες την ημέρα για 365 ημέρες το χρόνο. Αμέσως μετά στο περιστύλιο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό πιο είναι το στίγμα του νέου κυβερνητικού σχήματος και επανέλαβε τέσσερις φορές την φράση «δουλειά». 

Πόσοι από τους υπουργούς άκουσαν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός; Μάλλον όχι όλοι .Και αντί των υπουργείων τους ξεκίνησαν τα νέα τους καθήκοντα από τα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών. 

Επανέλαβαν αρκετές φορές τους στόχους τους στα νέα υπουργεία, χωρίς καν να έχουν περάσει από εκεί , και ακολούθησαν και οι πολιτικές τοποθετήσεις για την οικονομική πολιτική και την πορεία της χώρας.

Κατόπιν και μετά τις τελετές παράδοσης παραλαβής έγιναν νέες δηλώσεις και μάλιστα κάποιοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εκφράσουν και τις διαφωνίες τους για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται συγκεκριμένα θέματα. 

Τις παρουσίες των υπουργών στα κανάλια όμως εκτός από τους πολίτες παρακολουθεί και ο πρωθυπουργός , εκτός αν κάποιος νομίζει ότι ο κ Σαμαράς δεν γνωρίζει τι γίνεται στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι. 

Η οργή του πρωθυπουργού είναι έκδηλη για αυτές τις συμπεριφορές και μάλιστα έχει ήδη πει σε στενούς του συνεργάτες να «μαζέψουν τα λουριά» στους λαλίστατους υπουργούς. Και αυτό γιατί όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές δεν είναι δυνατόν η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης να είναι πρώτα η υλοποίηση των στόχων των υπουργείων και μετά η ανακοίνωσή τους, δεν μπορεί η γραμμή της κυβέρνησης να είναι ότι ουδείς υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει και την ίδια ώρα να υπάρχουν υπουργοί που τάζουν αλλαγές ακοστολόγητες ή δράσεις οι οποίες δεν έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου. 

Την ίδια ώρα το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι γκρίνιες και οι διαφωνίες μεταξύ υπουργών λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου σχήματος. Ήδη η πρόσφατη διαφωνία Μητσοτάκη- Λοβέρδου με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ δημιούργησε αρκετά προβλήματα που ανάγκασε τους Σαμαρά και Βενιζέλο να λύσουν το ζήτημα σε ανώτατο επίπεδο. 

«Εαν πρόκειται τέτοια προβλήματα να τα λύνουν οι δυο τους οι υπουργοί περισσεύουν» ανέφερε στο newpost κορυφαία κυβερνητική πηγή. 

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλησαν συγκεκριμένα μηνύματα προς τους υπουργούς και υφυπουργούς της νέας κυβέρνησης. Οι όποιες διαφωνίες λύνονται μεταξύ των συνεργατών των Σαμαρά και Βενιζέλου που έχουν επωμιστεί αυτήν την δουλειά, δηλαδή την άμβλυνση των διαφωνιών , και δεύτερον οι τηλεοπτικές εμφανίσεις πρέπει να είναι λίγες, προσεκτικές και χωρίς ίχνος ακατάσχετης παροχολογίας που γίνεται εύκολη βορά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.