current views are: 1

20 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση10:15

Παίρνουν θέσεις μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

Καθοριστική σημασία για την συνοχή , το μέλλον και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ  αναμένεται να έχει η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

Καθοριστική σημασία για την συνοχή , το μέλλον και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ  αναμένεται να έχει η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Καθοριστική σημασία για την συνοχή , το μέλλον και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ  αναμένεται να έχει η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαντλήσει και πάλι τα περιθώρια της διπλωματίας του προκειμένου να συγκεράσει όλες τις απόψεις που υπάρχουν στο κόμμα του για το θέμα των συνεργασιών και την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα χθες έκανε την πρώτη κίνηση για την υπερψήφιση   των θέσεών του παρά τις επιμέρους ενστάσεις, κριτικές και διαφωνίες,  θέτοντας σε ψηφοφορία την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή η οποία και υπερψηφίστηκε με ποσοστό 70%. 

Στην ΚΕ  όπου τα θέματα που θα συζητηθούν είναι  τα αποτελέσματα των εκλογών, τα λάθη και οι παραλήψεις που έγιναν καθώς και το θέμα των συνεργασιών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει την αυτοκριτική του για κάποιες λάθος επιλογές αλλά θα τονίσει ότι πλέον το ζητούμενο είναι να ακυρωθούν τα σχέδια του πρωθυπουργού για την εκλογή του πρόεδρου . Θα τονίσει ότι την στιγμή που μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ καταναλώνονται σε συζητήσεις για την ιδεολογία και την φυσιογνωμία του κόμματος τους ο Αντ. Σαμαράς στο παρασκήνιο κάνει επαφές προκειμένου να αποκτήσει τον πολυπόθητο αριθμό των 180 βουλευτών. 

Από την χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ προέκυψε πάντως ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας, ικανής μάλιστα να πετύχει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. 

Και επειδή το θέμα των πολιτικών συμμαχιών αναμένεται να είναι το σοβαρότερο ίσως από τα θέματα που θα συζητηθούν τα στελέχη της Πολιτικής  Γραμματείας κατέληξε σε μια βασική αρχή η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. «Θα κερδίσει εκείνη η συμμαχία δυνάμεων που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα ανέργων, μισθωτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αγροτιάς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, η στήριξη κοινωνικών αγώνων, όπου και αν αυτοί ξεσπούν, είναι εκ των ων ουκ άνευ. 

Μάλιστα κάποια μέλη της Π.Γ. πρότειναν την ανάληψη πρωτοβουλιών για διάλογο επί του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με όσες, φυσικά, πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Για το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τα πράγματα είναι καθαρά: Η συζήτηση γίνεται επί του προκειμένου και όχι ασφαλώς στη βάση ενός πολιτικού παζαριού με θέσεις και αξιώματα. Προκειμένου μάλιστα  ο Αλέξης ΤΣίπρας να διαμηνύσει προς τους συνομιλητές του ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ότι την συγκεκριμένη στιγμή χρειάζονται πράξεις  δεν δίστασε να δείξει την δυσφορία του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες και προχθές ζητώντας απ όλους λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στα θέματα που αφορούν την πολιτική συμμαχιών και την λειτουργία του κόμματος και επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις δικές της θέσεις με συγκεκριμένες θέσεις , στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο και την Κυριακή.


σχετικα αρθρα