Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Ορφανό στο ΥΜΑΘ είχε το μεσημέρι η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζένη Μπλούμφιλντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και επίσης η θετική συμβολή που έχει η αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της διακρατικής συνεργασίας.

«Στα τρία χρόνια της θητείας της, ως πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, η κ. Μπλούμφιλντ μας έστειλε ένα μήνυμα ότι όταν ανοίγουμε τα φτερά και στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, πετυχαίνουμε, πρωταγωνιστούμε. Ένα μήνυμα για την Ελλάδα, η οποία πέρασε μια μεγάλη κρίση, προσπαθεί να κάνει τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να είναι επιθετικά και όχι μίζερα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με την κ. Μπλούμφιλντ θα συνεχιστεί και στο απώτερο μέλλον.

Η πρέσβης της Αυστραλίας αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και στη στενή συνεργασία που υπάρχει με την χώρα μας.

«Η Αυστραλία είναι μια χώρα με βαθιά φιλία προς την Ελλάδα και θεωρώ ότι διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία από τις μεταρρυθμίσεις που προσπαθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα», δήλωσε η κ. Μπλούμφιλντ και χαρακτήρισε την Ελλάδα «λίθο της δημοκρατίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα μας, η κ. Μπλούμφιλντ επισήμανε πως ενεργό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει το πρώτο επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας. «Στόχος του είναι να δημιουργήσει συνέργειες, αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες υπάρχουν για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και για την δημιουργία συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας σε τρίτες αγορές, όπως είναι η Ασία», σημείωσε η κ. Μπλούμφιλντ.

Νωρίτερα ο κ. Ορφανός δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Ορφανός με τον τέως κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, Αναστάσιο Μαστρογιάννη και την πρόεδρο του γυναικείου τμήματος της οργάνωσης, Γιώτα Σασοπούλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ομογενειακό Ελληνισμό της Αμερικής και θέματα σχετικά με τις δράσεις της ΑΧΕΠΑ.

Το πρωί υποδέχθηκε και τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού//NRDC-GR, αντιστράτηγο, Ηλία Λεοντάρη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Γ'ΣΣ, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε διαχειριστικό επίπεδο.