Αποφοίτησαν και οι τελευταίοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από το Κατάρ οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από Έλληνες συναδέλφους τους στα τεθωρακισμένα. Το Γενικό Επιτελείο του Κατάρ έχοντας διαπιστώσει ότι διαθέτουμε εντυπωσιακές τεχνικές και γνώσεις στέλνει συνεχώς τους αξιωματικούς του για να τους κάνουμε αξιόμαχους.

Μάλιστα οι καταριανοί πληρώνουν τη φοίτησή τους στο ΓΕΣ και ταυτόχρονα με την άνετη ζωή που κάνουν, τονώνουν πολύ την τοπική οικονομία. Πολλοί από αυτούς μάλιστα τώρα το καλοκαίρι θέλουν να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, όπως έχουν αναφέρει στους Έλληνες συναδέλφους-εκπαιδευτές τους.

Οι συγκεκριμένοι που αποφοίτησαν, εκπαιδεύτηκαν στην Αλεξανδρούπολη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Έβρου», υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Φαραντάτος και ο Διοικητής της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «3ο Σ.Ι.-Δορύλαιο», ταξίαρχος κ. Γεώργιος Σταματιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ του Κατάρ έχει αποφασίσει ήδη να στείλει και άλλους αξιωματικούς από το Στρατό του, να εκπαιδευτούν σε Αυλώνα και Αλεξανδρούπολη στα τεθωρακισμένα και στο πυροβολικό.

Η συνεργασία αυτή έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Να θυμίσουμε ότι οι Καταριανοί αξιωματικοί που εκπαιδευόντουσαν στην Αλεξανδρούπολη είχαν ζητήσει να συμμετάσχουν και αυτοί στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου μαζί με τα ελληνικά τμήματα. Ήθελαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι αγαπούν την Ελλάδα και τη θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους. Και η πρότασή τους βέβαια έγινε αποδεκτή.