Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Η κυρία Βούλτεψη αφού παραθέτει ορισμένα επί λέξει αποσπάσματα της ομιλίας, σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει πρώτα να «τελειώσει με τις "διαπραγματεύσεις" στο εσωτερικό του κόμματός του» και να «βρει τρόπο να ελέγξει αυτά που ο ίδιος καταγγέλλει ως προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς, και μετά ας έλθει να διεκδικήσει δικαίωμα διαπραγμάτευσης για λογαριασμό του ελληνικού λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Ως απάντηση στην ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε παρά να παραθέσουμε επί λέξει μερικά αποσπάσματά της:

*"Να μην επιτρέψουμε σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες φοβίες, σε εσωκομματικούς υπολογισμούς, σε ιστορικά άγχη και σε προκατασκευασμένα σχήματα επαναστατικής καθαρότητας να θολώσουν την ιστορική προοπτική".

*"Αυτή η συζήτηση είχε νόημα όταν είχαμε 3%".

*"Υπάρχει κίνδυνος να σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε έναν άχαρο πόλεμο αμφιβολιών. Σε κυνήγι μαγισσών, σε δίκες προθέσεων, σε διάφορα σενάρια πολιτικής φαντασίας", που "μας κρατούν δεμένους σε μια ακινησία δήθεν επαναστατική".

*"Πρόβλημα έχουμε όταν υποτάσσουμε το μείζον κομματικό στο έλασσον εσωκομματικό. Όταν εμφανιζόμαστε δημόσια με πολλά πρόσωπα και συχνά αντικρουόμενες θέσεις. Όταν αφήνουμε έδαφος σε προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς".

*"Όταν καταθέτουμε τροπολογίες την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει η σύνθεση, αλλά η αναπαραγωγή της αντίθεσης".

*"Γιατί οι κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζουμε και θέλουμε να εκφράζουμε περιμένουν από μας να τελειώνουμε με τις παιδικές μας ασθένειες".

Αν δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Τσίπρας ζητά εκλογές... χθες, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο στην εξουσία και να σώσει τη χώρα, την ώρα που ο ίδιος δεν μπορεί να σώσει το κόμμα του από τις παιδικές του ασθένειες.

Και την ίδια ώρα ζητά να δοθεί στον λαό η ευκαιρία να αποφασίσει "ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί".

Ας τελειώσει πρώτα ο κ. Τσίπρας με τις "διαπραγματεύσεις" στο εσωτερικό του κόμματός του, ας βρει τρόπο να ελέγξει αυτά που ο ίδιος καταγγέλλει ως προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς, και μετά ας έλθει να διεκδικήσει δικαίωμα διαπραγμάτευσης για λογαριασμό του ελληνικού λαού.

Μέχρι τότε, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος διαθέτει την αξιοπιστία, την ικανότητα και την ενιαία γραμμή για να διαπραγματευτεί».