current views are: 1

21 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:39

Διαφωνεί με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ο Λυκούδης

Τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, το φθινόπωρο, όπως προτείνει η πλειοψηφία του κόμματος, εξέφρασε στην ομιλία του στη ΚΕ του κόμματος, ο Σπύρος Λυκούδης.

Δημοσίευση 12:39’
αρθρο-newpost

Τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, το φθινόπωρο, όπως προτείνει η πλειοψηφία του κόμματος, εξέφρασε στην ομιλία του στη ΚΕ του κόμματος, ο Σπύρος Λυκούδης.

Τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, το φθινόπωρο, όπως προτείνει η πλειοψηφία του κόμματος, εξέφρασε στην ομιλία του στη ΚΕ του κόμματος, ο Σπύρος Λυκούδης. «Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μέρος σ΄ ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών» είπε και πρόσθεσε ότι μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα θα ανέμενε αυτοκριτική. Υπογράμμισε, δε, ότι «ο μόνος δρόμος για να βγει η ΔΗΜΑΡ από τον μικρόκοσμό της είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς». 

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε η παρέμβαση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, όπως και οι συνεργαζόμενοι στις ευρωεκλογές, Μαριλένα Κοππά, Γιάννης Τσαμουργκέλης, Γιώργος Σιακαντάρης, ύστερα από πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη. 

Ο κ. Καστανίδης απάντησε έμμεσα σ΄ όσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ άσκησαν κριτική για την προεκλογική συνεργασία, λέγοντας ότι δεν συνεργάστηκαν για να εκμεταλλευτούν το 6,2%, που είχε η ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, και τώρα, όπως είπε, στο 1,2%, είναι παρόντες. 

Ο κ. Καστανίδης συμφώνησε με τη θέση του Σπύρου Λυκούδη ότι στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι η συγκρότηση της Κεντροαριστεράς παράταξης, σημειώνοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να διεκδικήσει την αυτοτέλειά της και να έχει στρατηγικό προοδευτικό πρόσημο. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση σ΄όλους να αποφύγουν τυχόν διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου το κόμμα να παίξει ρόλο στην ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης.


σχετικα αρθρα