Εκδηλώσεις για την 101 επέτειο της απελευθέρωσης του Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν σήμερα, όπου και παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της μάχης του ΚιλκίςΣτη συνέχεια, επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο και ξεναγήθηκε στους χώρους του. Λίγο αργότερα παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε στο κέντρο του Κιλκίς.

«Ημέρα γιορτής και μνήμης, αποτελεί η σημερινή η οποία μας θυμίζει ότι κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός και πρόσθεσε:

«Ως Πολιτεία, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι αυτά που είχε και ακόμα περισσότερα».