Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Νέο βατερλό στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν στην ΝΔ ενόψει της συνεδρίασης της KE το Σαββατοκύριακο.

Με δεδομένο ότι ήδη για την επικείμενη συνεδρίαση κυκλοφορούν τρία διαφορετικά κείμενα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος στη ΝΔ αναμένουν σφοδρή εσωκομματική κόντρα που αποκλείεται να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζουν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση στο newpost κορυφαίου στελέχους της Συγγρού: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει επιδημία κειμένων» σχολίαζε δεικτικά και συνέχισε , «δεν μπορούν να έχουν ενιαία γραμμή, ούτε για την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσουν».

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την κυβέρνηση ενόψει ενός θερμού καλοκαιριού  και ενός ακόμη πιο θερμού  Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί στα θερινά τμήματα της βουλής αναμένεται έντονη αντιπαράθεση για τα νομοσχέδια που αφορούν στα προαπαιτούμενα των υπόλοιπων χρημάτων των δόσεων και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτά που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ αλλά και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μέχρι τότε αν τα πράγματα εξελιχθούν ακόμη πιο άσχημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τότε η ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών θα γίνει με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις .

Επιπλέον σε λίγους μήνες από τώρα ξεκινούν δύο εκ των σημαντικότερων πολιτικών μαχών. Είναι η έναρξη της συζήτησης για το χρέος και η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Μεσολαβεί η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που θα εξετάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος .

Με δεδομένο ότι στην κυβέρνηση ήδη μετρούν κόντρες μεταξύ υπουργών δεν θα ήθελαν θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι εάν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώσουν να έχουν κοινή και ενιαία γραμμή για τα ζητήματα αυτά .