Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μία πρώτη συνάντηση της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γκρίνιαξε ελαφρώς για την πολυγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά γρήγορα έδειξε στους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η εσωτερική νηνεμία και η επίτευξη προόδου στο θέμα της Κεντροαριστεράς. Μόνο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε κάποια στιγμή όταν τέθηκε θέμα σύγκλησης σύσκεψης για την «μικρή ΔΕΗ» πως «δεν γίνεται να καλέσουμε συνδικαλιστές που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίζουν για το ΠΑΣΟΚ.

Η σύνθεση της χθεσινής σύσκεψης μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε για τον κυβερνητικό και κομματικό προγραμματισμό τους Πάρι Κουκουλόπουλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλη Χρυσοχοίδη (απουσίαζε), Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Νίκο Ανδρουλάκη, Κώστα Σκανδαλίδη (απουσίαζε), Γιάννη Μανιάτη, Κυριάκο Πιερρακάκη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιώργο Κουτρουμάνη, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Καρύδη δείχνοντάς τους εμμέσως χωρίς να τους το πει, ότι πάνω στην δική τους συμμετοχή και συνεργασία στηρίζει την προσπάθεια για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της χθεσινής συνάντησης ήταν η σύμπλευση του κ. Βενιζέλου με τον  Νίκο Ανδρουλάκη, γεγονός που πιστοποιεί την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στον ίδιο και στο δίδυμο που έχει συγκροτήσει ο γραμματέας με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ο ευρωβουλευτής πλέον Ανδρουλάκης είπε στην διάρκεια της σύσκεψης πως η Ελιά πήγε εξαιρετικά στις ευρωεκλογές επομένως δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και της κριτικής.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει Πολιτικό Συμβούλιο και ακολούθως θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Για την Κεντροαριστερά είπε ότι πρέπει να προχωρήσει και άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιτροπή της Ελιάς, ενώ θα αξιοποιηθούν και ορισμένα στελέχη προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιθανότατα οι Παντελής Καψής, Νίκος Μπίστης και Κυριάκος Πιερρακάκης.