current views are: 1

22 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση06:05

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά

Η εξίσωση που προσπαθεί να λύσει ο κος Βενιζέλος είναι δύσκολη.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Η εξίσωση που προσπαθεί να λύσει ο κος Βενιζέλος είναι δύσκολη.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η εξίσωση που προσπαθεί να λύσει ο κος Βενιζέλος είναι δύσκολη.

Από τη μία πλευρά υπάρχει η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να αποκομίσει οφέλη καθώς θεωρούν πως όσο η χώρα βαδίζει προς τον ορθό δρόμο, τόσο θα γίνεται ευδιάκριτο πως οι αποφάσεις που έλαβε το ΠΑΣΟΚ ήταν μονόδρομος , παρά τα λάθη που έγιναν ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει, μόλις αυτό γίνει κατανοητό τότε θα επιστρέψουν στο κόμμα οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι οι οποίοι είναι τώρα είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν εκφράζονται κομματικά.

Σε καμία περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε θέλει να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ ως αποσταθεροποιητικός κρίκος στην αλυσίδα της κυβέρνησης. Και για αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε από τα πράσινα κυβερνητικά στελέχη αυτοσυγκράτηση και να μη χαράσσει ο καθένας τη δική του γραμμή.

Την ίδια ώρα πρέπει να καταλαγιάσουν τα πάθη στο ΠΑΣΟΚ.

Οι ομάδες του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως πρέπει το κόμμα να βαδίσει αλλού. Ο Θάνος Μωραΐτης αμφισβήτησε ανοιχτά τον κύριο Βενιζέλο, ενώ πολλά στελέχη πραγματοποιούν συναντήσεις σε ταβέρνες και καφετέριες σχεδιάζοντας το μέλλον του κόμματος χωρίς τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ .

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του κόμματος για το Σεπτέμβριο και εκεί αναμένεται να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Στην παρούσα φάση ο κος Βενιζέλος κέρδισε παύση εχθροπραξιών αν και οι παρασκηνιακές κινήσεις δίνουν και παίρνουν.

Υπάρχει και το εγχείρημα της Ελιάς για το οποίο έχει ανακοινωθεί συνέδριο για τον Οκτώβριο.

Οι σχεδιασμοί έχουν πάει λίγο πίσω καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν να δουν τι θα γίνει και με τη ΔΗΜΑΡ .

Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα γίνει τον Οκτώβριο αλλά μέχρι τότε ο πολιτικός χρόνος μοιάζει αιώνας. Οι ζυμώσεις είναι υπαρκτές όπως και η δίαθεση αρκετών ανθρώπων να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση.

Η επόμενη κίνηση σε αυτό το θέμα είναι να ανακοινωθεί η επιτροπή που θα αποτελείται απο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς για να ανοίξει ο διάλογος.

 

 


σχετικα αρθρα