Την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης τυπικά τουλάχιστον έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα Real News. 
 
Η εφημερίδα δημοσιεύει υπόμνημα-φωτιά για τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «τα δυο πρώην μέλη του Δ.Σ της Στατιστικής Υπηρεσίας Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με αναφορά τους προς το Εφετείο Αθηνών καταγγέλλουν μεθοδεύσεις των δικαστικών Αρχών για να "απαλλαγούν" των ευθυνών τους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατηγορούνται ότι διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009 για να οδηγήσουν τη χώρα στο μνημόνιο».
 
Τα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμμένουν στην άποψή τους ότι υπήρξε «διόγκωση» του ελλείμματος του 2009 και επιπλέον κατηγορούν δικαστικούς λειτουργούς ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τού τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και η δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημόσιου σχετικά με την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να «φουσκώσουν» το έλλειμμα. 
 
Ο κ. Γεωργίου μάλιστα ενώ είναι υπόδικος και σε βαθμό κακουργήματος παραμένει «ανενόχλητος» στη θέση του ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν πάρει τη θέση στην ΕΛΣΤΑΤ εργαζόταν για το ΔΝΤ
 
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μέσα από επίσημες καταγγελίες στελεχών της Αρχής είναι σοβαρές και χρήζουν άμεσης διερεύνησης από τα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής δικαιοσύνης.