Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η «μικρή ΔΕΗ» καθώς ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος και μέλος της κυβέρνησης πια, ο Πάρις Κουκουλόπουλος συνεχίζει να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την πώληση της επιχείρησης. 

Οι ενστάσεις Κουκουλόπουλου διατυπώθηκαν και σε σύσκεψη που έγινε υπό τον προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου με αντικείμενο το επίμαχο θέμα. Εκεί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έδειξε να μεταπείθεται στο θέμα και μάλιστα σχολίασε ότι τον κατηγορούν για λαϊκισμό ορισμένοι που "δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις επιπτώσεις θα έχει". 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές ή βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ΔΕΗ, υποστηρίζει όμως και το είπε και στην σύσκεψη -παρουσία των κ.κ. Μαθιουδάκη και Ζερβού- ότι θα τηρηθούν τα προαπαιτούμενα και οι όποιες τροποποιήσεις θα δρομολογηθούν οργανωμένα και συντονισμένα. 

Άλλωστε όπως ανέφερε και σε άλλη σύσκεψη με κομματικά στελέχη την Παρασκευή «ο διάλογος θα πρέπει να ανοίγει οργανωμένα και τις μεγάλες αποφάσεις θα τις παίρνουμε ο κ. Σαμαράς και εγώ». 

Στην σύσκεψη για την ΔΕΗ συμμετείχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, όπως επίσης και οι Παναγιώτης Ρήγας και Χρήστος Πρωτόπαπας από την ομάδα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου. Όλοι τους μαζί με τον κ. Κουκουλόπουλο θα διαβούν το απόγευμα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ώστε μαζί τους κ.κ. Σταμάτη, Παπασταύρου και Παπαγεωργίου να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο βελτίωσης του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την μικρή ΔΕΗ.