Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» ζητά με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, με αφορμή σχετική με το θέμα κυβερνητική σύσκεψη.

Ο κ. Πετράκος τονίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την συνήθη τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, διαφημίζει από χθες, ότι η σύσκεψη για την «Μικρή ΔΕΗ» που θα γίνει στο Μαξίμου, θα σώσει τους εργαζομένους στις προς εκποίηση μονάδες της ΔΕΗ.

Όπως προσθέτει ο κ. Πετράκος,«η υποκρισία όμως έχει και όρια», καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει το καταστροφικό νομοσχέδιο για την λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ είναι ΠΑΣΟΚ.

«Η μόνη προσφορά που μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση είναι να αποσύρουν τώρα το καταστροφικό αυτό Νομοσχέδιο και να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων», υπογραμμίζει ο κ. Πετράκος και σημειώνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης “Μικρής ΔΕΗ”, ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».