Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ανακοινώθηκε ότι αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, που θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ και για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την κύρωση επενδυτικών σχεδίων, θα συντμηθούν οι διαδικασίες.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης: «Οι συντμήσεις γίνονται, γιατί 1 Ιουλίου πρέπει να έχουν υιοθετηθεί από το εθνικό Κοινοβούλιο».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος έκανε λόγο για «κατάλυση κάθε ίχνους Δημοκρατίας».

«Κλείσατε τη Βουλή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νομοσχέδια, και τώρα φέρνετε νομοσχέδιο με σύντμηση διαδικασιών και ταυτόχρονα ακούμε με μεγάλη έκπληξη ότι τώρα φέρνετε και άλλο κατεπείγον νομοσχέδιο, το οποίο ακόμα δεν το έχετε καταθέσει και θέλετε να το συζητήσετε αύριο το πρωί στην Επιτροπή», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.