Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την άλλη Τετάρτη 2 Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση σήμερα είχε σκοπό να αποσαφηνίσει ολα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες, που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης θα πάει μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής για θέματα ενέργειας. Δευτέρα, Τρίτη Ή Τετάρτη ο κ. Μανιάτης θα βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει τον γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Γι' αυτόν το λόγο, η συζήτηση αντί αυτής της Πεμπτης στη Βουλή θα ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπήρχε θέμα επί της αρχής του νομοσχεδίου» ενώ κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι «δεν αλλάζει η ουσία. Έχει υπογράφει από το υπουργικό συμβούλιο εδώ και ενα χρόνο».
 
Σχετικά με το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι που θα περάσουν στη «μικρή ΔΕΗ», δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.