Συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου για τη «μικρή ΔΕΗ»

Συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου για τη «μικρή ΔΕΗ»

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την άλλη Τετάρτη 2 Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση σήμερα είχε σκοπό να αποσαφηνίσει ολα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες, που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης θα πάει μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής για θέματα ενέργειας. Δευτέρα, Τρίτη Ή Τετάρτη ο κ. Μανιάτης θα βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει τον γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Γι' αυτόν το λόγο, η συζήτηση αντί αυτής της Πεμπτης στη Βουλή θα ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπήρχε θέμα επί της αρχής του νομοσχεδίου» ενώ κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι «δεν αλλάζει η ουσία. Έχει υπογράφει από το υπουργικό συμβούλιο εδώ και ενα χρόνο».
 
Σχετικά με το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι που θα περάσουν στη «μικρή ΔΕΗ», δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο