Κοντά στη διαλεύκανση και άλλων πλευρών της πολύκροτης υπόθεσης με το φορτίο ηρωίνης βρίσκονται οι αρχές τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκτιμά ότι οι έμποροι ναρκωτικών πιθανώς να είχαν κάνει «δοκιμαστική» μεταφορά μικρότερων ποσοτήτων πριν επιχειρήσουν να περάσουν τους δυο τόνους από τη χώρα μας. 

«Σε επίπεδο ποσοτήτων έχουμε φτάσει σε πολύ καλό βαθμό, δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σήμερα στην Αττική. Ενδεχομένως μεταφορά να έχει γίνει στο παρελθόν με μικρότερες ποσότητες ως προετοιμασία για τη μεγάλη μπάζα» εξήγησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «ερευνούμε σε δυο κατευθύνσεις, ποιοι άλλοι είναι εμπλεκόμενοι στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους στην Ευρώπη και ποιοι φόρτωσαν αυτή την ποσότητα, κάτι που σημαίνει ότι έχει αγοραστεί έχουν επενδύσει χρήματα». 

«Για πρώτη φορά στα πανευρωπαϊκά και στα παγκόσμια δεδομένα έχουμε μεταφορά με πλοίο τόσο μεγάλης ποσότητας ηρωίνης αυτό ήταν το σύνηθες για τη μεταφορά της κοκαΐνης και σταμάτησε, γιατί είχαν καταλάβει οι αρχές» σημείωσε και προσέθεσε: 

«Σαπιοκάραβα με σημαίες συγκεκριμένων χωρών, είναι κακά νέα... Συνήθως το φορτίο τους είναι παράνομο. Η σύνθεση των πλοίων αποτελείται από περίεργα πληρώματα πολύ φθηνά που δεν ξέρουν καν τι μεταφέρουν, αντίστοιχη περίπτωση ήταν το Noor M στη Ρόδο στο οποίο βρέθηκαν πυρομαχικά». 

«Μας ενδιαφέρει να μην διαρρέουμε πληροφορίες, και να προστατεύσουμε τα πρόσωπα που διερευνούν την έρευνα» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος συνεχάρη τους άνδρες και της γυναίκες του λιμενικού αλλά και τις διωκτικές αρχές γενικότερα, για το έργο τους που γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες και με μειωμένες αποδοχές. 

«Χάρη στις προσπάθειές τους δεν αφήνουμε κανέναν να αισθανθεί ότι ζούμε σε ένα ξέφραγο αμπέλι» επισήμανε.