Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, στη διάρκεια της ιταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με σημερινή της δήλωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο adnKronos.

Αναλυτικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη δήλωσή της προς το ιταλικό πρακτορείο αναφέρει:

«Η Ελλάδα με χαρά παραδίδει την Προεδρία της ΕΕ στη φίλη, σύμμαχο και εταίρο Ιταλία. Ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός συνδέονται με δεσμούς, που οι ρίζες τους φθάνουν στα βάθη της Ιστορίας, και συνεργάζονται πορευόμενοι μαζί στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η ιταλική κυβέρνηση θα έχουν τη βοήθεια και συμπαράσταση της χώρας μας σε όλες τις πρωτοβουλίες υπέρ της ευημερίας των λαών της Ευρώπης».

«H διαδοχή των εκ περιτροπής Προεδριών των δυο χωρών αυτών της Μεσογείου, οι οποίες συνδέονται από στενότατες σχέσεις φιλίας, αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση πολιτικών κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίες επικεντρώνονται στη στήριξη της ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου και στο θέμα της μετανάστευσης. Μια συνεργασία η οποία υπογραμμίζεται και από τις πολυάριθμες επαφές των κυβερνήσεων της Αθήνας και της Ρώμης, κατά τους τελευταίους μήνες» σημειώνει το adnKronos.