Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά η μόνιμη, όπως τείνει να εξελιχθεί, γκρίνια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια που οδεύουν προς την Βουλή για ψήφιση, είτε αυτά περιλαμβάνουν προαπαιτούμενα είτε όχι.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η υπόθεση με την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» όπου ο κυβερνητικός εταίρος δημιούργησε θέμα εκ του μη όντως αφού στην σύσκεψη που έγινε ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα. Η μόνη απόφαση που ελήφθη ήταν οι διατάξεις που αφορούν στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών να εισαχθούν και στο νομοσχέδιο εκτός από το κείμενο του διαγωνισμού.

Ωστόσο και αυτή η περίπτωση προκαλεί έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής αυτές τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ με ανοχή.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού πάντως εκφράζουν την ενόχληση ακόμη και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αποδίδουν δε αυτήν τη τακτική, σε μια προσπάθεια να δείξει το ΠΑΣΟΚ ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο με στόχο βέβαια τους ψηφοφόρους σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, υποστηρίζουν κάποιοι, παρατηρείται από τους βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου είτε να θέτουν γενικότερα ζητήματα διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που πολλές φορές είναι και ανέφικτα, είτε να ενεργοποιούν τοπικές κοινωνίες η συνδικαλιστικούς φορείς.

Το μήνυμα πάντως που εκπέμπουν οι ίδιες πηγές είναι ότι η υπομονή του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι ανεξάντλητη και πως ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι και τα προαπαιτούμενα πρέπει να ψηφιστούν και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται απαρέγκλιτα και χωρίς εκπτώσεις.

Και αυτό το μήνυμα το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να το λάβουν όλοι και πράσινοι και γαλάζιοι και να το αποδείξουν έμπρακτα στην ψήφιση του πρώτου πακέτου των έξι προαπαιτούμενων που θα πρέπει να ψηφιστούν πριν την έναρξη του EuroWorking Group που ξεκινά στις αρχές του μήνα.