Συνάντηση με τον πρόεδρο και CEO της Dow Chemical Company, Άντριου Λιβέρις και τον Γενικό Διευθυντή της IBM Ευρώπης Ριτς Χιουμ, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσία και άλλων ηγετικών στελεχών των δυο εταιριών και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης τόνισε: Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα τον κ. Άντριου Λιβέρις, επικεφαλής της Dow Chemical και τον κ. Ριτς Χιουμ, Γενικό Διευθυντή Ευρώπης της IBM, οι οποίοι θα ανακοινώσουν σήμερα μια νέα συνεργασία των δυο εταιριών εντός ελληνικού εδάφους, το οποίο θα δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό ποιοτικών θέσεων εργασίας στη χώρα μας. Είναι εμφανές ότι καθημερινά το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει. Βλέπουμε μια συστηματική ροή ξένων επενδύσεων, βλέπουμε το ενδιαφέρον ξένων μεγάλων εταιριών να έρθουν στη Χώρα μας. Επίσης- κι αυτό το τονίζει η σημερινή παρουσία- βλέπουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες να έρθουν στη Χώρα μας λόγω του υψηλού επιπέδου της μόρφωσης των νέων παιδιών στη χώρα μας, στελέχη τα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διεθνούς οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Dow Chemical Company Andrew εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι αυτή η επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη αλλά επελέγη η Ελλάδα καθώς «ο πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας και για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις».  

Ο κ. Χιουμ από την πλευρά του τόνισε ότι η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα.