current views are: 2

26 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση11:26

«Ισοπέδωση» της Κρανέας από τα ελληνικά μαχητικά (Βίντεο)

Όλοι οι τύποι μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα επιχειρήσουν σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρανέας.

Δημοσίευση 11:26’
αρθρο-newpost

Όλοι οι τύποι μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα επιχειρήσουν σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρανέας.

Όλοι οι τύποι μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα επιχειρήσουν σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Θα χτυπήσουν τους στόχους με πραγματικά βλήματα αέρος – εδάφους, στα πλαίσια της άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014». Οι πληροφορίες θέλουν να ριχθούν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών ,έξυπνων βομβών με κατάδειξη στόχου από Ομάδες ειδικών αποστολών στο έδαφος. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν και τα ιπτάμενα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία που θα δίνουν τις συντεταγμένες των επίγειων στόχων. Θα επιχειρήσουν ακόμα και τα βομβαρδιστικά Α-7 και θα είναι η τελευταία τους «καυτή» αποστολή καθώς θα αποσυρθούν μετά το καλοκαίρι.

Σκοπός είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των Πολεμικών Μοιρών, Ιπταμένων και Τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων που διαθέτει η Αεροπορία μας 

Η άσκηση είναι πολύ μεγάλη και θα περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των ειδών αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Το βίντεο από την προηγούμενη διεξαγωγή της άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» είναι εντυπωσιακό.

 

Γ. Κοκ.

 


σχετικα αρθρα