Γράφει ο Πάνος Σιδέρης 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προέκυψαν  πολλά ζητήματα στο ΣΥΡΙΖΑ , τα περισσότερα εκ των οποίων όμως, μετατέθηκαν για να συζητηθούν μετά τις εκλογές.  Κάποια από αυτά έγιναν ήδη γνωστά με το κείμενο των 53 αλλά και την κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία μετά τις εκλογές. 

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν πολλά στελέχη παρασκηνιακά αλλά επισήμως δεν έχει τεθεί ακόμα,  είναι αυτό του γραμματέα. Ο Δημήτρης Βίτσας δέχθηκε πολλή κριτική και έντονες διαμαρτυρίες για τους χειρισμούς του στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων,  τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Από την υπόθεση της Σαμπιχά μέχρι τον Καρυπίδη. Και είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί αλλά και προχειρότητα εκ μέρους του.

Πολλά στελέχη πλέον ζητούν  την αλλαγή του (κυρίως της Αραρεν, της αριστερής τάσης των προεδρικών)  όχι μόνον στις μεταξύ τους συζητήσεις,  αλλά και στον ίδιο τον Τσίπρα. 

Πληροφορίες από τα στελέχη που έχουν συνομιλήσει μαζί του για το ζήτημα του γραμματέα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος τους διαβεβαίωσε ότι αναζητεί ήδη τον αντικαταστάτη του.

Πριν από λίγο καιρό ακουγόταν και το όνομά του Ανδρέα Καρίτζη το οποίο όμως τώρα φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί , ενώ  ακούγονται κι άλλα ονόματα πέρα από τους προεδρικούς.  Ο ίδιος ο Τσίπρας λέγεται ότι αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να προωθήσει στη θέση αυτή και κάποιον από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι το εννοεί –μάλλον το αντίθετο.

Η δυσαρέσκεια για τον Δ.Βίτσα που είναι ένας από τους εμβληματικούς (παλαιο) κομματικούς γραφειοκράτες  της Κουμουνδούρου είναι δεδομένη. Αυτή που δεν είναι βέβαιη,  είναι η δέσμευση του Τσίπρα ότι θα το λύσει άμεσα.