current views are: 1

26 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση16:26

Αβραμόπουλος: «Οι λαοί ζητούν άλματα από τις ηγεσίες τους»

Τις ηγεσίες των κρατών να αφουγκραστούν τις επιθυμίες των πολιτών τους και να πράξουν τα απαιτούμενα, κάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την περιοδεία του σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες στα ακριτικά νησιά.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Τις ηγεσίες των κρατών να αφουγκραστούν τις επιθυμίες των πολιτών τους και να πράξουν τα απαιτούμενα, κάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την περιοδεία του σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες στα ακριτικά νησιά.

Τις ηγεσίες των κρατών να αφουγκραστούν τις επιθυμίες των πολιτών τους και να πράξουν τα απαιτούμενα, κάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την περιοδεία του σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες στα ακριτικά νησιά.

Ο υπουργός, αναφερόμενος προφανώς στην Τουρκία αλλά και στις Βαλκανικές χώρες, δήλωσε ότι: «Απευθύνουμε διαρκές μήνυμα, προς τις ηγεσίες των γειτονικών χωρών, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι αυτό που επιδιώκουν οι λαοί είναι η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία. Θέλω να θυμίσω, ότι κανείς δεν περίμενε πριν από χρόνια ότι εκατομμύρια γειτόνων μας θα επισκέπτονταν τη πατρίδα μας φιλειρηνικά, για να μοιραστούν μαζί μας τη φιλοξενία μας και τις ομορφιές της πατρίδας μας». Με έντονο ύφος σε Χίο, Οινούσες, Παναγιά, Ικαρία, Αγαθονήσι και Σάμο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι:

«Οι λαοί καλούν τις ηγεσίες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να κάνουν ένα άλμα στο μέλλον, να πάρουν τα μηνύματα που οι καιροί τούς στέλνουν, να προσαρμοστούν σε αυτά και να ανταποκριθούν στη φιλειρηνική, εγκάρδια και ειλικρινή πολιτική που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει υιοθετήσει η Πατρίδα μας…».

Και σε αυτό το μήνυμα αποδέκτης δεν ήταν μόνο Άγκυρα.

«Στο μέτωπο ρευστότητας και αστάθειας που καλύπτει όλη τη περιοχή μας, από τον Καύκασο, την Ουκρανία, μέχρι και όλο το εύρος της Βορείου Αφρικής, με κορύφωση τα όσα γίνονται αυτόν τον καιρό στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, υπάρχει μία όαση ασφάλειας, που είναι η Ελλάδα. Όαση σταθερότητας, με σταθεροποιητικό ρόλο, όταν αυτό χρειαστεί» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε με ιδιαίτερο νόημα «από κοινού με την στρατιωτική ηγεσία κάθε φορά που μας ζητείται, ανταποκρινόμαστε θετικά σε ο,τιδήποτε μπορεί να συνδράμει τη Διεθνή Κοινότητα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενος στην τεράστια κινητοποίηση και εγρήγορση στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις εξήγησε πως:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ασκήσεις που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια. Και αυτό δεν γίνεται μονάχα για να δείχνουμε τι διαθέτουμε, ούτε για να στείλουμε μηνύματα φόβου και ανησυχίας στη γειτονιά μας, αλλά το κυριότερο να στείλουμε μηνύματα ασφάλειας και σιγουριάς στους Έλληνες πολίτες».

Μιλώντας για τα ποβλήματα των ένστολων είπε:

«H ελληνική πολιτεία σας σέβεται και αναγνωρίζει το σπουδαίο εθνικό έργο που επιτελείτε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική σας ηγεσία νοιαζόμαστε και φροντίζουμε έτσι ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που σημειώθηκαν, το συντομότερο δυνατόν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και για τα οποία είμαι διαρκώς ενήμερος σε αγαστή συνεργασία με τη φυσική σας ηγεσία, τα αντιμετωπίζουμε και σταδιακά αποκαθίστανται…».

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα