Και ξαφνικά η μονάδα της 96ης Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ) στη Χίο, γέμισε με παιδικές φωνές, γέλια, τρεχαλητό και λιλιπούτειους που ήθελαν να δουν και να αγγίξουν αυτά που έως τώρα έβλεπαν μόνο στον κινηματογράφο.

Άκουγαν τους πατεράδες τους και προσπαθούσαν να φανταστούν τα όσα τους εξιστορούσαν. Ο αντισυνταγματάρχης Ηλίας Κωστάκης, Διοικητής της 96 ΕΑΡΜΕΘ στη Χίο, οργάνωσε σήμερα μια επίσκεψη γνωριμίας, για τα παιδιά των στελεχών της μονάδας, αλλά και των πολιτών του νησιού.

Το ενδιαφέρον που υπήρξε από τους μικρούς αλλά και από τους μεγάλους ήταν μεγάλο και έντονο. Όλοι ήθελαν να γνωρίσουν τον οπλισμό των στρατιωτικών μονάδων, που φρουρούν το νησί τους μας.

Τα παιδιά αλλά και σύζυγοι αξιωματικών ξεναγήθηκαν σε χώρους ενδιαίτησης της μονάδας, και παρακολούθησαν μια επίδειξη των δυνατοτήτων των αρμάτων Μ48Α5 ΜOLF. Κάποιοι τυχεροί μπόμπιρες μάλιστα έκαναν και βόλτα.

Την επίδειξη παρακολούθησε ο στρατιωτικός διοικητής Χίου, ταξίαρχος Γιάννης Παπαπροκοπίου, καθώς και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ηλίας Νικολαϊδης, Διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας την περίοδο 1989-1991. Ο διοικητής της 96 ΕΑΡΜΕΘ Ηλίας Κωστάκης, σημείωσε ότι αποφασίστηκε να υπάρξει η σημερινή αυτή δραστηριότητα για να δουν από κοντά οι οικογένειες των στελεχών της 96ης ΕΑΡΜΕΘ, τους χώρους που περνούν πολλές ώρες της ημέρας οι γονείς τους. Και εδώ στα πληρώματα των αρμάτων μάχης της συγκεκριμένης μονάδας είναι και γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες.