Προσωπικό στοίχημα έβαλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος για τη μείωση των τιμών στα προϊόντα που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς.

« Έχω στρατηγική για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Ξέρω ποια αλυσίδα πρέπει να σπάσει. Πρέπει να σπάσουν κάποιοι κρίκοι σε αυτήν... Εάν δεν καταφέρω να ρίξω τις τιμές, απέτυχα» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σήμερα το πρωί στην Πόπη Τσαπανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Το Σεπτέμβριο ,δεσμεύτηκε , ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο δράσης κατά της ακρίβειας, καθώς πρώτα πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα ώστε να διαπιστωθεί με ποια τιμή φεύγει το προϊόν από το χωράφι και με ποια τιμή φτάνει να πωλείται στο ράφι του καταναλωτή. Το δεύτερο θέμα που τον απασχολεί είναι η δημιουργία ενός νέου πιο αυστηρού νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των λούνα - παρκ. Στόχος να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα σε αυτά, ώστε το παιδάκι που χάθηκε στο πρόσφατο δυστύχημα στο Ελληνικό να είναι το τελευταίο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νομικός λαβύρινθος για τη λειτουργία των λούνα - παρκ με «περίεργες» διατάξεις που χρειάζεται να φύγουν και να ενισχυθούν κάποιες άλλες που αφορά την ασφάλεια.

Η διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου και των ιδιοκτητών των λούνα - παρκ είναι σε εξέλιξη και τα θέματα ασφαλείας αντιμετωπίζονται με την απαιτούμενη ευαισθησία.