Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στόχο είχε τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Εξ αντικειμένου λοιπόν, η ταυτότητα όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αποτελεί και το μόνο κριτήριο για το κατά πόσο ο στόχος επετεύχθη. Προκαταβολικά σας ενημερώνουμε ότι στην Κουμουνδούρου οι απόψεις διίστανται.  

Οι Θόδωρος Παραστατίδης, Πάρις Μουτσινάς , Οδυσσέας Βουδούρης, ήταν αναμενόμενοι. Όπως και η Λούκα Κατσέλη η οποία έχει από καιρό συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη. Εκείνη που δεν πολυπερίμεναν ήταν η Ραχήλ Μακρή και το γεγονός έκανε κάποιους γκρινιάρηδες της Κουμουνδούρου να λένε σκωπτικά «γεμίσαμε… πασιονάριες». 

Οι παλιοσειρές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καλοβλέπουν τη διεύρυνση προς τους πολιτικούς οι οποίοι λάτρεψαν το Μνημόνιο, αλλά και προς όσους αντιμνημονιακούς πόρρω απέχουν από κεντρικές πολιτικές της Αριστεράς, βγάζουν σπυράκια όταν βλέπουν να τους περιτριγυρίζουν όψιμες επαναστάτριες σαν τη Λούκα, τη Θεοδώρα και τη Ραχήλ.  

Πολλοί υπενθυμίζουν ότι η Λούκα ήταν υπουργός στο πρώτο Μνημόνιο και σύμφωνα με ορισμένους, ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, εμπνεύστρια του περίφημου «λεφτά υπάρχουν». Και δεν της το συγχωρούν, έστω και αν- πίνοντας τσάι στο σπίτι της στο Κολωνάκι με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- όλο τον ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύει.  

Σε ότι αφορά στη Θεοδώρα Τζάκρη, οι γκρινιάρηδες της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί εκ των κηπουρών του ΓΑΠ, όταν υπουργοποιήθηκε από το… πουθενά. Τονίζουν ότι ψήφισε και τα δύο μνημόνια με… πολλή χαρά. Και προσθέτουν ότι το ύφος και το στιλ της δεν συνάδει με την Αριστερά. Προφανώς εννοούν τις γόβες Louboutin και τα πανάκριβα συνολάκια, αλλά ντρέπονται να το πούνε.  

Για τη Ραχήλ Μακρή τέλος, πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει εντελώς αρνητική εικόνα, παρά τις αντιμνημονιακές της κορώνες και τη φιλική της σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι πολιτικές της απόψεις θεωρούνται ακραία δεξιές και σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι έφτασε να… ανέβει στα κάγκελα της ΕΡΤ, δεν αλλάζει την εικόνα.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι στην Κουμουνδούρου έχουν τελείως διαφορετική εικόνα για τη γυναίκα- επαναστάτρια από αυτή που εκπέμπουν η Λούκα και, κυρίως, η Τζάκρη και η Ραχήλ…