Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μετά τους γαλάζιους βουλευτές που αξιώνουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει και για τους ένστολους στην αποκατάσταση των αμοιβών τους, ήρθε και το ΠΑΣΟΚ να την βγει από αριστερά στο Μαξίμου. 

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι είναι αυτονόητη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για τις περικοπές που υπέστησαν στους μισθούς τους και καλεί την κυβέρνηση να την εφαρμόσει ως υποχρεωτική και χωρίς καθυστερήσεις. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να προτάξει τα συγκεκριμένα θέματα που αφορούν επαγγελματικές ομάδες θεωρώντας ότι «έχουν γίνει αδικίες» για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλει να επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να κλέψουν την παράσταση για ζητήματα που θεωρητικά θα έπρεπε το ίδιο να πρωτοστατεί. 

Το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όμως αναμένεται να απασχολήσει το Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα διαπιστώνοντας ότι το χθεσινό γεύμα των 8 βουλευτών (τεσσάρων από το ΠΑΣΟΚ και τεσσάρων από την ΔΗΜΑΡ) δεν ήταν τυχαίο, αλλά είχε επίσημο χαρακτήρα αφού οι συνδαιτημόνες (Σαχινίδης, Μωραΐτης, Σηφουνάκης Κεδίκογλου, Πανούσης, Ψύρρας, Φούντα και Γραμματικάκης) συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά και την δημοκρατική παράταξη το επόμενο διάστημα. 

Στην πράξη οι 8 βουλευτές που συνεπικουρούνται από τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιώργο Κυρίτση στέλνουν ένα μήνυμα στις ηγεσίες των δύο κομμάτων πως οι διεργασίες για την κεντροαριστερά δεν είναι υπόθεση κορυφής –δηλαδή των προέδρων- αλλά όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την παράταξη έχουν δικαίωμα να συνομιλούν και να κάνουν επαφές με στόχο την αναγέννηση του χώρου. 

Οι συνολικά δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δημοσιοποιώντας το τραπέζι που έκαναν χθες στην Ζαλοκώστα εμμέσως αμφισβητούν και τον ρόλο των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη δείχνοντάς τους ότι οι διεργασίες μπορεί να ξεκινήσουν και από άλλες πλευρές που δεν έχουν την προεδρική σφραγίδα. 

Για τον λόγο αυτό στην Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν σήμερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να του ζητήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες γύρω από την Κεντροαριστερά προτού οι επαφές στελεχών και τα τραπεζώματα καταλήξουν σε κάποιο κείμενο ή σε κάποια νέα πολιτική κίνηση.