current views are: 2

27 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:27

Σφοδρή κόντρα Μητσοτάκη – Λαφαζάνη για τις Ανεξάρτητες Αρχές

Άγρια κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πυροδότησε η τροπολογία που παρατείνει για έξι μήνες τη θητεία των υφιστάμενων μελών Ανεξάρτητων Αρχών.

Δημοσίευση 14:27’
αρθρο-newpost

Άγρια κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πυροδότησε η τροπολογία που παρατείνει για έξι μήνες τη θητεία των υφιστάμενων μελών Ανεξάρτητων Αρχών.

Άγρια κόντρα κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ  πυροδότησε στη Βουλή η τροπολογία που παρατείνει για έξι μήνες τη θητεία των υφιστάμενων μελών Ανεξάρτητων Αρχών.

Πρόκειται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και του Συνηγόρου του Πολίτη – πλην του ΑΣΕΠ.

Αιτία τα κωλύματα στην εξεύρεση της πλειοψηφίας των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων, που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξουν οι νέες συνθέσεις των αρχών. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Νίκος Βούτσης του διεμήνυσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δέχεται να βρεθεί οποιαδήποτε λύση κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κόμματα να διερευνήσουν το ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει η σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, και να αντικατασταθεί από μειωμένη πλειοψηφία. Αυτό «θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία» σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονη ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε στον υπουργό ότι «λέει ψέματα» κάνοντας λόγο για παραλήρημα.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία αντίρρηση να εξευρεθεί λύση αλλά το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης, την οποία και κάλεσε να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί, «φωτογραφίζοντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο, τις ενστάσεις του Απόστολου Κακλαμάνη για τον ορισμό στη θέση του προέδρου του Εθμικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης του πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.


σχετικα αρθρα