Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Συνεχίζει τον προγραμματισμό της η κυβέρνηση αφού εκτός από τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, θέτει τις προτεραιότητές της ενόψει τρόικας.

Τα έξι προαπαιτούμενα αναμένονται για κατάθεση στη Βουλή πριν από το επόμενο Euroworking group και πιθανότατα σε ενα νομοσχέδιο.

Παράλληλα, στις προτεραιότητες της παραμένουν η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς το φθινόπωρο και η μείωση και άλλων συντελεστών ΦΠΑ.

Αναφορικά με τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Οικονομικών για το λεγόμενο «τεστ ευαισθησίας» κυβερνητική πηγή από΄τις Βρυξέλλες, ανέφερε οτι όλα τα μέτρα θα περάσουν από το τεστ, όταν η χώρα τελειώσει απο το μνημόνιο, και υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να μπορεί η Ελλαδα να βγαίνει άνετα στις αγορές και τα επιτόκια δανεισμού να ειναι χαμηλά.

Για τον λόγο αυτό, η ίδια πηγή επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να τιναχτεί η προσπάθεια στον αέρα, και έτσι σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις η κυβέρνηση σεβόμενη τη δικαιοσύνη θα ικανοποιήσει, ό,τι μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς να κινδυνεύσει το πρόγραμμα.