Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ανοίγει και πάλι την βεντάλια των κοινωνικών θεμάτων το ΠΑΣΟΚ δείχνοντας απρόθυμο να παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων που αφορούν την ανακούφιση των πολιτών στο Μαξίμου.

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αναφορά Σαμαρά από τις Βρυξέλλες για την τσακισμένη μεσαία τάξη που υποφέρει, θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Επιστρέφοντας από το εξωτερικό όπου βρισκόταν από την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε σύσκεψη με συνεργάτες του και ζήτησε από την ομάδα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τους Γκίκα Χαρδούβελη και Νίκο Βούτση με αίτημα να δρομολογηθούν λύσεις για την ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πολιτών.

Επίσης, θεωρώντας ότι το θέμα της ΔΕΗ δεν έχει κλείσει ακόμη και βλέποντας τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να γίνει την Πέμπτη το απόγευμα μία ευρεία συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ του Τομέα Ενέργειας με την συμμετοχή και του Γιάννη Μανιάτη όπου και θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και για τις συναντήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με συναδέλφους τους από την ΔΗΜΑΡ όμως προτίμησε να μην σχολιάσει το θέμα λέγοντας απλώς πως «κάποιοι έχουν τραβήξει εδώ και καιρό τον δρόμο τους».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή και στο τέλος της ίδιας εβδομάδας θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ως τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι θα έχει προετοιμαστεί με τέτοιο τρόπο στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς ώστε να κλείσει τα στόματα όσων πιστεύουν ότι χρονοτριβεί ή ότι δεν έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση. Θα έχει ορίσει επιτροπή για το Συνέδριο και θα συναντηθεί με κεντροαριστερές προσωπικότητες από τις οποίες και θα ζητήσει να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός δυναμικού προοδευτικού μετώπου .