«Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους συνέδρους σήμερα, δεύτερη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου που διεξάγεται από χθές το βράδυ στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Σήμερα ο λόγος ανήκει στους συνέδρους και στους φίλους του κόμματος που είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, ενώ αύριο θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.

Δηλώνοντας «πάρα πολύ αισιόδοξος» ο Στ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι το εγχείρημα «είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του, ένα άλλο κόμμα» και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατα νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την αυριανή ψηφοφορία.

Το κίνημα, όπως είπε, πρέπει να έχει «τα συστατικά, τις αρχές και την πολιτική που λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε» και «όχι τους φίλους του προέδρου ή τους φίλους της γειτονιάς, αλλά τους πιο άξιους».

«Η αξιοκρατία είναι η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας και αφορά όλους» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και τόνισε ότι το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» δεν υπάρχει σαν πρακτική, εφιστώντας την προσοχή στην εκλογή των 30 περιφερειακών εκπροσώπων του κόμματος που θα πρέπει να γίνει με πολύ αυστηρότητα, ώστε να μεταφερθούν όλες αυτές οι αρχές που λέει το Ποτάμι ότι θα μεταφέρει στην πολιτική, και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από την πρώτη στιγμή.