Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι η παρέμβαση Σημίτη από την “Καθημερινή”, στην χρονική στιγμή που γίνεται, δίνει την εντύπωση πολιτικής πλατφόρμας, στην οποία δεν αποκλείεται να συσπειρωθούν οι παλαιοί “εκσυγχρονιστές”.

Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είπε ο Κ. Σημίτης και λίγες ώρες αργότερα, πήρε στην σκυτάλη ο πρώην υφυπουργός (του Σημίτη) Έκτορας Νασιώκας, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του πάντα πιστού (στον Σημίτη) Νίκου Μπίστη.
«Η χώρα μας βιώνει την πτώχευση και αγωνίζεται να αποφύγει την κατάρρευση. Η πολιτική, σήμερα, είναι βαρύτατα άρρωστη από τον λαϊκισμό, από την απουσία εκσυγχρονιστικής φωνής, από έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και πολιτικών εφεδρειών» τόνισε από τη Λάρισα ο Έκτορας Νασιώκας σημειώνοντας ότι «χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο η κατάσταση επιδεινώνεται».
Το μειλίχιο παρουσιαστικό του Έκτορα Νασιώκα δεν μπορούσε (χθες βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη στο Χατζηγιάννειο), να κρύψει τον βαθύτατο προβληματισμό του για  τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.
«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού αντιστέκονται. Το πρόβλημα επιδεινώνεται εξαιτίας της απουσίας εσωκομματικής δημοκρατίας. Οι βουλευτές όταν καλούνται να ψηφίσουν για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως το μνημόνιο για παράδειγμα, θα πρέπει να αφήνονται να αποφασίζουν ελεύθεροι, χωρίς να επισείετε ο μπαμπούλας της διαγραφής σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο η κατάσταση επιδεινώνεται», δήλωσε ο βουλευτής, ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με την τελευταία παρέμβαση του Κ. Σημίτη.

«Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, για να προχωρήσουμε. Πρέπει να βρούμε μια σοσιαλδημοκρατική ισορροπία» τόνισε από ττην πλευρά του ο Νίκος Μπίστης, ενώ επισήμανε πως «η αναμέτρηση που επίκειται δεν αφορά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα είναι ανάμεσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ».