«Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες για να έχουν στέγη μια σειρά από αθλήματα που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους» αναφέρουν σε ανακοίνωση ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής του ΚτΕ Αθλητισμού, Πύρρος Δήμας, με αφορμή την επιστολή της Εθνικής  ομάδας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, χαιρετίζουν «την πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, της εύχονται καλή συνέχεια στην ανοδική πορεία της και χαιρετίζουν την ανιδιοτελή στάση των παικτών σε σχέση με το πριμ της διαδρομής της» και τονίζουν:

«Το αίτημα της Εθνικής μας για ανάγκη δημιουργίας μόνιμου κέντρου προετοιμασίας για την Εθνική ομάδα είναι αυτονόητο και επιτακτικό. Είναι όμως ένα αίτημα που δεν αφορά μονάχα στο ποδόσφαιρο και κυρίως δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Σε λιγότερο από τρεις μήνες το αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά - προπονητήριο για πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου- κλείνει και ο ελληνικός αθλητισμός θα βρεθεί στο δρόμο. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες για να έχουν στέγη μια σειρά από αθλήματα που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ως Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το βουλευτή Επικρατείας κ. Πύρρο Δήμα έχουμε μελετήσει πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα του αθλητισμού. Ζητάμε για άλλη μια φορά συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γ. Ανδριανό, ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα. Επισημαίνουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αθλητισμός θα επιλυθούν με σοβαρότητα, συνεργασία και συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στη χώρα, στους αθλητές μας που μας κάνουν περήφανους και απέναντι στη νέα γενιά».