Το ενδεχόμενο να ληφθούν διορθωτικά μέτρα σχετικά με την τράπεζα Θεμάτων, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων (...) Σε συγκεκριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος» επισήμανε. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην α’ λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου». 

Μετεγγραφές στα ΑΕΙ 

Όσον αφορά το θέμα τη διεύρυνση των δικαιούχων για μετεγγραφές στα ΑΕΙ, και την αδυναμία των ιδρυμάτων να τις καλύψουν, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε με νόημα ότι η αδυναμία οφείλεται και λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων.»

«Ο χρόνος και τα κριτήρια που θα αποφασίζουν τα τμήματα αντικείμενο συζήτησης στη 1 το μεσημέρι με τους προέδρους των ΤΕΙ, και τους πρυτάνεις» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι «μάς απειλεί και η διαφθορά» εννοώντας μετεγγραφές μαϊμού. 

«Σήμερα θα δώσουμε τις κατά το δυνατόν καλύτερες λύσεις. Ο νόμος λεει ότι θα αποφασίζουν τα ιδρύματα για τις μετεγγραφές. Δεν προσπαθούμε να πετάξουμε το μπαλάκι. Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε άλλο είναι η εποχή της μεγάλης δυσκολίας» σημείωσε. 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε ότι την Τρίτη ανοίγουν οι σχολές στο ΕΜΠ, και δεν θα χαθεί το εξάμηνο. «Μόνο σε πόλεμο κλείνουν αυτά τα ιδρύματα, και πολλές φορές ούτε σε πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σήμερα θα βγει η απόφαση (κατά την συνεδρίαση) για το αν θα ανοίξει το Πολυτεχνείο είπε πάντως στον ΣΚΑΪ η αντιπρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Κάτια Παπανικολάου. 

«Ευελπιστούμε σε μια θετική πρόταση από τον υπουργό για να διευθετηθεί το θέμα» σημείωσε.