Προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού για την ενίσχυση του συστήματος υγείας (200 άτομα εξ αυτών στο ΕΚΑΒ) προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξυ των υπουργείων, σημειώνοντας ότι πρόκειται ότι οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ότι με υπουργική απόφαση του προκατόχου του Άδωνη Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά, έμενε και το κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης, και δόθηκε η αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τους ανασφάλιστους και φαρμακευτικά με ΥΑ που εξεδόθη το Σάββατο. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι για το «νοσοκομειακό κομμάτι» καλύπτονται 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ για το φαρμακευτικό υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ. 

Όσον αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το χαρακτήρισε ως «αρκετά σύνθετο κομμάτι» με πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά. «Το ποσοστό κέρδους διαφέρει απο φάρμακο σε φάρμακο. Θα εκπληρωθεί η υποχρέωση με έναν τρόπο όσο δικαιότερο γίνεται» τόνισε ο υπουργός. 

«Γίνεται προσπάθεια για καλή λύση. Δεν μιλώ εγώ με την τρόικα αλλά στελέχη του υπουργείου» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του το υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε ότι «δεν βλέπω ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ».