Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Κλίνατε επ' αριστερά για το ΠΑΣΟΚ που τώρα πλέον προειδοποιεί πως θα αποβεί άγονος ο διαγωνισμός για την "Μικρή ΔΕΗ" εάν οι υποψήφιοι επενδυτές δεν διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις που έχει ζητήσει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος με το Μαξίμου. 

Μετά τις προειδοποιήσεις πως το ΠΑΣΟΚ "δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση" και την επίσκεψη του οικονομικού του επιτελείου στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους προκειμένου να αποδοθεί δίκαια το κοινωνικό μέρισμα η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να πιέζει την Νέα Δημοκρατία για πιο προοδευτικές πολιτικές. 

Κύκλοι του κόμματος σημειώνουν ότι εάν δεν πληρωθούν όλοι οι όροι ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα, το τίμημα πώλησης, τις εργασιακές σχέσεις και τις άλλες δεσμεύσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, τότε οπωσδήποτε ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος. 

Μία εβδομάδα μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου και λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση κομματικής σύσκεψης στο ΠΑΣΟΚ για το επίμαχο θέμα, η Χαριλάου Τρικούπη ανεβάζει στροφές υπενθυμίζοντας τα σημεία που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για την πώληση της επιχείρησης με κύριο γνώμονα την προστασία των τοπικών κοινωνιών

Η σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία και σχετίζεται με τις αντιρρήσεις που εξακολουθούν να διατυπώνουν παράγοντες του βορειοελλαδικού χώρου, ανάμεσά τους και πράσινοι βουλευτές για την διάσπαση της ΔΕΗ. Και έρχεται ως συνέχεια της νέας γραμμής του κόμματος "ναι στα προαπαιτούμενα, αλλά με τις καλύτερες δυνατές βελτιώσεις"

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ αγριεύει και απέναντι στην Νέα Δημοκρατία κάτι που φάνηκε από την επιθετική ανακοίνωσή του, ως απάντηση στα όσα είπε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κάνοντας υποδείξεις περί πολιτικής υπευθυνότητας στην Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι όταν κάποιοι είχαν έτοιμα τα ισοδύναμα του Ζαππείου το ίδιο έδινε μόνο του την δύσκολη μάχη για την επιβίωση της χώρας. 

Η αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε και στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Γιάννη Κουτσούκου ο οποίος με αφορμή τα αναδρομικά και τις αυξήσεις που θα δοθούν σε διάφορες κατηγορίες έπειτα από δικαστικές αποφάσεις ζήτησε να μην επιβαρυνθούν άλλες κοινωνικές ομάδες σχολιάζοντας: «Πρέπει να βρεις τρόπο να είσαι δίκαιος και σε αυτούς τους οποίους έχει οδηγήσει σε πλήρη φτώχεια. Αυτό πρέπει να είναι το αντικείμενο συζήτησης στην κυβέρνηση».