Ξεκίνησε και φέτος το «καραβάνι της αφθονίας» που χρηματοδοτεί η Άγκυρα και δεν είναι τίποτα άλλο από τη προσφορά γευμάτων «ιφτάρ» για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Επιδίωξή της είναι να προβληθεί ως κυρίαρχη δύναμη και να προπαγανδίσει ότι για όλους τους μουσουλμάνους της βαλκανικής χερσονήσου ενδιαφέρεται η Τουρκία και πρέπει να την αισθάνονται πατρίδα τους(!). Απόδειξη ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στη πολιτική της προπαγάνδας είναι ότι τα δωρεάν αυτά θρησκευτικά γεύματα δεν τα προσφέρει στο εσωτερικό της η Τουρκία.

Τυπικά το Καραβάνι αυτό διοργανώνεται από το δήμο Μπαϊράμπασά, που βρίσκεται κοντά στη Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα έγινε και ειδική εκδήλωση ,πριν ξεκινήσουν τα φορτηγά αυτά για τα ταξίδια τους στα Βαλκάνια , όπου μετείχαν ,οι βουλευτές της Κωνσταντινούπολης Χουσείν Μπουργκέ και Σιρίν Ουνάλ

Ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ εξήρε όλους όσους δούλεψαν για το Καραβάνι της Αφθονίας και είπε ότι:

«Mε αυτή την αφορμή στήνονται “γέφυρες καρδιάς” ανάμεσα στην Ανατολία και τα Βαλκάνια. Για αιώνες ζήσαμε δίπλα δίπλα με τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια. Μαζί τους γίναμε, γείτονες, συγγενείς, γίναμε ένα. Το ότι άλλοτε ζήσαμε στα ίδια
και άλλοτε σε διαφορετικά πολιτικά σύνορα, δεν άλλαξε ποτέ αυτή την πραγματικότητα».

Το «Καραβάνι της Αφθονίας» θα σταματήσει σε εννέα χώρες και θα προσφέρει τα θρησκευτικά αυτά γεύματα, στην Ελλάδα , στη Βουλγαρία, στη FYROM, στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στο Μαυροβούνιο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη Σερβία και στην Κροατία.

Η δράση αυτή της τουρκικής προπαγάνδας ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια  και έχει προσφέρει συνολικά 1.000.000 δωρεάν γεύματα.

Παράλληλα με το δωρεάν φαγητό στους μουσουλμάνους που ζουν σε βαλκανικές χώρες η Άγκυρα στέλνει και μουσικά συγκροτήματα.

Γ. Κοκ.