Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του στη RealNews περί του ενδεχομένου μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισα χθες και το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου» προσθέτοντας:

«Στο ενδεχόμενο, όπως μου τέθηκε, δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, απάντησα το αυτονόητο. Ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Παπαδημούλης και Στρατούλης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν αναφέρθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ρωτήθηκα. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Ωστόσο, η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, όπως τόνισα και στη συνέντευξή μου, επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να βγει από την κρίση».