Την αναβολή της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου για αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε αυτό το αίτημα προκειμένου όπως σημείωσε οι βουλευτές να επισκεφθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και χαρακτηρίζοντας παιδαγωγική και διαφωτιστική μια επίσκεψη ειδικά τώρα όπως είπε, που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Έπειτα από ψηφοφορία το αίτημα απορρίφθηκε με 10 ψήφους κατά έναντι πέντε υπέρ, αφού μεσολάβησε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για νομοσχέδιο έκτρωμα, υποστηρίζοντας πως είναι ότι «πιο νοσηρό και σκοτεινό έχει ποτέ επιχειρηθεί να εισαχθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής και επεσήμανε πως εάν η κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να διακόπτει συνεχώς, εκείνος θα σηκωθεί να φύγει από την Επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη βουλευτών στις φυλακές, εγκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διότι «δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες του κοινοβουλευτισμού».