Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Μικρές βελτιώσεις, που δεν θα θίγουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου θα υπάρξουν για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στη δίωρη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν θέματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο κ. Βενιζέλος, σε ερώτηση για το εάν φοβάται για ενδεχόμενο μη ψήφισης στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα είπε χαρακτηριστικά  ότι υπάρχει «πλειάδα εγγύησεων» ότι θα ψηφίσουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που απάντησε σε σχετική ερώτηση, δεν έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση ούτε είναι στα σχέδιά της το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων, αφού θεωρούν ότι δεν υπαρχει πρόθεση των συνδικαλιστών να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν τη συναίσθηση της ευθύνης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν μπορούν οι συνδικαλιστές αυτοί να επηρεάζουν κεντρικές αποφάσεις, όπως αυτές των αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο η κυβερνητική πηγή διαμηνύει ότι οι αποφάσεις δεν αφορούν ολόκληρους κλάδους, παρά μόνο όσους, προσφεύγουν, επαναλαμβάνοντας πως «ό,τι μπορεί να ικανοποιηθεί, θα ικανοποιηθεί χωρίς να θιγεί το πρόγραμμα».