Ο λαϊκισμός και οι αρνητές των μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν στο στόχαστρο του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Δέδνιας επεσήμανε πως «οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της τρόικας, είναι το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, αναγκαίος όρος για την ανάπτυξη και την εθνική επιβίωση».

«Η άρνηση του λαϊκισμού, ο οποίος έχοντας ένδυση την λεοντή της φιλευσπλαχνίας και του δήθεν ενδιαφέροντος για τον μαστιζόμενο από την κρίση συνάνθρωπο, στρέφεται εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, αποτελεί σήμερα τη μέγιστη κοινωνική προσφορά» είπε συνεχίζοντας και προσέθεσε πως ένα «από τα παρεπόμενα της στρεβλής ανάπτυξης είναι ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα, παραδόξως, γίνεται αντιληπτή από ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού με αρνητικό πρόσημο».

«Την στιγμή που η επιχειρηματικότητα θεοποιείται σ' όλες τις κοινωνίες του πλανήτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, «η Ελλάδα, μια μικρή περιφερειακή, ενδοστρεφής και με αγκυλώσεις οικονομία, αρνείται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, να αποδεχθεί το αξιολογικό πρότυπο των προοδευμένων κοινωνιών».