Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Απάντηση στον στενό του φίλο και πρώην συνεργάτη του στο ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δατσέρη ο οποίος έθεσε ανοιχτά θέμα αλλαγής ηγεσίας στην παράταξη έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος χθες δεν έκρυβε την ενόχληση του για το γεγονός ότι η πολιτική του αμφισβητείται ακόμη και από τους "δικούς" του. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ελληνικής προεδρίας σχολίασε δηκτικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία στη χώρα " γιατί ο λαός δεν θέλει αυτοδυναμία αλλά συνεργασίες" τονίζοντας πως " περάσαμε από το κοινοβουλευτικό σύστημα των μονοκομματικών κυβερνήσεων στον συνεργατικότητας κοινοβουλευτισμό.  

Νωρίτερα με άρθρο του ο Γιάννης Δατσέρης είχε αμφισβητήσει αυτήν την λογική τονίζοντας πως ο ισχυρισμός ότι η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία είναι ανέφικτος στόχος, είναι ανιστόρητος.  

Τι συνέβη όμως και οι σχέσεις των δυο ανδρών έχουν περάσει σ´ αυτήν την φάση; Κάποιοι πιστεύουν  ότι ο Δατσέρης ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξε ούτε εμμέσως την υποψηφιότητα της Συλβάνας Ραπτη για την ευρωβουλή η ότι αργότερα δεν της πρότεινε κάποια θέση στην κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρώην γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτάσσει τα τελευταία χρόνια την διάσωση της χώρας έναντι του ΠΑΣΟΚ , αδιαφορώντας όμως για το εάν αυτό οδηγήσει την παράταξη σε διάλυση κάτι που αναφέρει ευθέως στο άρθρο του.  

Ο κ. Βενιζέλος δεν μίλησε καθόλου για το θέμα με τους συνεργάτες του όμως ζήτησε να συνεδριάσει σήμερα η συντονιστική επιτροπή της «Ελιάς» αναγνωρίζοντας ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στην δρομολόγηση πρωτοβουλιών που θα φέρουν πιο κοντά τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναθέσει και ρόλους σε πρόσωπα στην προσπάθεια να ξεκινήσει ένας επίσημος διάλογος ανάμεσα στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ επιθυμεί να προλάβει πιθανές νέες πρωτοβουλίες βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που διαμηνύουν ότι η υπόθεση της κεντροαριστεράς δεν αφορά μόνο την κορυφή και τις ηγεσίες.