Ικανή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεωρεί τη σημερινή Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο.
 
«Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία; Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο;» διερωτήθηκε μιλώντας στο MEGA
 
Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για την διαφαινόμενη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές μέσω της εκλογής προέδρου: «Είμαι θεσμικός, όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα», τόνισε.
 
Εκτίμησε ότι ο λαός με την ψήφο του θα καθορίσει τις κυβερνητικές συνεργασίες και αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με βουλευτές, λέγοντας πως «αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές, όμως, ότι δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει κοινοβουλευτική παρουσία».
 
Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».