«Δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση να "κατεβούν οι διακόπτες" στη ΔΕΗ» διαμηνύει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυρία Βούλτεψη άφησε ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων εάν κατεβάσουν τους διακόπτες εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι «σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει. Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ). Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή, όπως συμφώνησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινής του συνάντηση.

Η κυρία Βούλτεψη επανέλαβε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της στην νοτιοανατολική Ευρώπη.