Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου


Με ένα κείμενο στο οποίο κατονομάζει επιχειρηματίες ως «μνηστήρες» της ΔΕΗ, ανεβάζει τους τόνους της επικοινωνιακής αντεπίθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου έχει ήδη σημάνει «συναγερμός» για την ενεργοποίηση βουλευτών, στελεχών, μελών, φίλων και ψηφοφόρων για τη «μικρή ΔΕΗ».

Τις επόμενες ημέρες- ίσως και ώρες- αναμένεται να τυπωθεί και το κείμενο τεκμηρίωσης, ένα μακροσκελές φυλλάδιο με τα επιχειρήματα και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, το οποίο ήδη διακινεί η Νομαρχιακή ΔΕΚΟ σε βουλευτές, στελέχη, μέλη και συνεργάτες.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση αλλά και αφελληνισμό της Ηλεκτρικής Ενέργειας» ενώ οι συντάκτες προειδοποιούν:

«Λέμε ξεκάθαρα, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αποφάσεις μιας Βουλής η οποία δεν εκφράζει πλέον την θέληση του Ελληνικού λαού».

Αναφερόμενο στην ουσία του νομοσχεδίου το κείμενο κάνει λόγο για «εκποίηση του 30% του παραγωγικού δυναμικού και των πελατών της ΔΕΗ -περίπου 2 εκατομμύρια καταναλωτές - οι συμβάσεις των οποίων μεταβιβάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των ίδιων, προς δόξαν της ελευθερίας επιλογής και του ανταγωνισμού "αλα ελληνικά"».

Πάντως δεν είναι λίγοι - και εντός του κόμματος- εκείνοι που διαβλέπουν πίσω από το έντονο ύφος του κειμένου, προσπάθεια της ηγεσίας να κατευνάσει την αριστερή πτέρυγα.

Θεωρούν, δηλαδή, ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που περισσότερο εκφράζει την ανάγκη να ικανοποιηθούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι και λιγότερο την επιθυμία να εξαναγκαστούν σε υποχώρηση οι πολιτικοί εχθροί.
 

 

Διαβάστε το κείμενο τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μικρή ΔΕΗ.