Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέποντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναπτύξει δυναμική, μάλλον αποφάσισαν ολική επιστροφή στο παρελθόν ή ετοιμάζονται για εκλογές.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις πρωτοβουλίες που ανακοινώνει πως θα λάβει το ΠΑΣΟΚ.

Αίφνης το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προτείνει μέτρα για τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους. Φαίνεται πως στη Χαριλάου Τρικούπη ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Δεν εξηγείται αλλιώς ο τόσος πόνος για τους απολυμένους από το Δημόσιο την στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας στενάζει.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για την απόλυση. Όλα αυτά βεβαίως που οι περισσότεροι απολυμένοι της πρώην ΕΡΤ δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να θέσει όρους και για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Ουσιαστικά όμως οι όροι που βάζει ταυτίζονται με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να ανοίξει και μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι προηγούμενες ιδιωτικοποιήσεις όπως αυτή του ΟΠΑΠ.

Η συγκατοίκηση με τη ΝΔ προκαλεί προβλήματα και λόγω του ασταθούς εσωκομματικού περιβάλλοντος δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν πολλά επεισόδια που θα θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν πως δεν ανεχθούν να εμφανίζονται κάποιοι πιο ευαίσθητοι.