current views are: 3

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:16

Ο Τσίπρας από το Αμύνταιο αρχίζει… ανένδοτο για τη ΔΕΗ

Από την Φλώρινα όπου θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη της πιο σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτροδότησης.

Δημοσίευση 04:16’
αρθρο-newpost

Από την Φλώρινα όπου θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη της πιο σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτροδότησης.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Από την Φλώρινα όπου θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη της πιο σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτροδότησης. Θα ξεκινήσει τον νέο ανένδοτο δεδομένου ότι η ΔΕΗ αποτελεί για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  την αφορμή για να γίνουν  περισσότερο γνωστές οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός των άλλων τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν να ξεχαστεί η εκλογική αποτυχία της Κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές ενώ θέλουν παράλληλα να δηλώσουν  ότι είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. 

Έτσι η Φλώρινα θα είναι ο πρώτος σταθμός μιας μεγάλης περιοδείας που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα -μεσούντος του θέρους- προκειμένου να βρεθεί και πάλι δίπλα  στους πολίτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί ότι το κόμμα του θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ με θεμιτούς τρόπους και με βάση το Σύνταγμα. 

Επί της ουσίας του θέματος τα στελέχη  της Κουμουνδούρου  ισχυρίζονται ότι «ο τεμαχισμός της ΔΕΗ την καθιστά ανάπηρη, έτσι ώστε να μην μπορεί να παίξει το ρόλο της ως βασικός αναπτυξιακός μοχλός.  Σε κάθε ιδιωτικοποίηση αλλάζουν οι σχέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας οι οποίες υποκαθιστούν τις παλαιότερες, είναι θέσεις εργασίας οι οποίες κουβαλάνε μέσα τους όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης των εργαζομένων». 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος μάλιστα στο παρελθόν είπε «Θα πρέπει να δούμε η όποια ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τι φαινόμενα δημιούργησε στην Ελλάδα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τα παραδείγματα της HELLAS POWER και Energa που έφαγαν τα λεφτά του κόσμου. Επίσης, γνωρίζετε ότι σήμερα είχαν τη δυνατότητα ιδιώτες να κατασκευάσουν εργοστάσια και να παράξουν ενέργεια. Αυτό που γίνεται τώρα, είναι ότι επιλέγεται σε πολύ χαμηλές τιμές να διαμελιστεί η υπάρχουσα δημόσια περιουσία και να χαριστεί κάτω από ευνοϊκότατους όρους σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε ένα νεοφιλελεύθερο δογματισμό ο οποίος δεν ανέχεται να υπάρχουν δημόσια αγαθά. 

Ή συνειδητοποιούμε ότι αυτό που πάει να γίνει είναι ένα μεγάλο έγκλημα και άρα θα πρέπει να το αποτρέψουμε ή να ανατάξουμε μετά από αυτό τις επιπτώσεις αυτής της ενέργειας ή αλλιώς θα δεχόμαστε μοιρολατρικά να εκτυλίσσεται ένα σχέδιο που ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να μεταμορφώνει την ίδια τη ζωής μας κατέληξε.»


σχετικα αρθρα