Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος, επιδιώκει επί τρεις εβδομάδες, να συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη για την συμμετοχή των αγροτών(ΕΑΣ) στην διαδικασία αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών.

 

Με βαρείς χαρακτηρισμούς ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε την αλαζονεία των υπουργών της κυβέρνησης, που “προκαλεί δέος “καθώς η κα Υπουργός είναι δυσπρόσιτη και ακατάδεκτη τόσο όσο και αδιάφορη είναι για την Εύβοια”.

Ο κ. Μαρκόπουλος συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη υπουργός, προκαλεί... τρόμο όταν νομοθετεί ενώ όταν υπόσχεται προκαλεί μειδίαμα.

Επίσης δήλωσε ότι “ η προσφορά της κ. Μπιρμπίλη είναι μηδενική στην διαχείριση των υδάτινων πόρων στα Μεσσάπια, ενώ δείχνει αρνητικά αντανακλαστικά στα φωτοβολταϊκά και πλήρη αδιαφορία για το ενεργειακό κέντρο Αλιβερίου”.

Ο βουλευτής Ευβοίας τόνισε και την αντίθεση δηλαδή το ενδιαφέρον της υπουργού και την “εύνοια” για το αιολικό πάρκο στην Σκύρο, όπως και το “ευνοϊκό” ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά έργα της ΛΑΡΚΟ, αλλά και την “εύνοια για τα μεγάλα αιολικά πάρκα μέσα σε καμένα”.

Η διαφορά αυτή στην στάση της υπουργού, προκαλεί ερωτήματα και ο κ. Μαρκόπουλος συμπληρώνει ότι το ενδιαφέρον της κ. Μπιρμπίλη εξαντλείται μόνο στον δείχνει “εύνοια” σε ιδιωτικά γραφεία για τους δασικούς χάρτες; Η πράσινη ανάπτυξη είναι για όλους ή για λίγους;”